onsdag 27 april 2011

Under förändring.

Ska testa göra om bloggen lite, får se om jag orkar fortsätta med det idag eller om det får bli imorgon.
Så om det ser lite konstigt ut får jag be er ha överseende med detta.

Ikväll ska jag lägga upp en ny recension på en produkt från foderbilen, har varit lite dåligt med det känner jag. Men det får bli ändring nu då.

Idag har varit en fin dag, har hunnit med en hel del. Fixat på balkongen så den ser vettig ut nu. Kört till gröntippen med jord, varit till soptippen med gammal balkongbråte. Hundarna fick vara själva hemma hela tiden, och det blev över en timme nästan en och en halv timme. Vi har ju varit lite dåliga med att lämna Sigge själv då jag för det mesta är hemma om dagarna så har vi aldrig riktigt behövt ensamträna honom, givetvis har han varit själv småstunder typ en kvart en halvtimme. Men nu på senaste är dom hemma när vi handlar och gör ärenden. Algot är ju inga problem att ha själv, han är ju ensam när jag är på hundkursen och det blir ju några timmar. Men det verkar inte vara något problem för Sigge heller. Så det är bara att utöka tiden allt eftersom. Han såg helt yrvaken ut när vi kom hem idag, han gäspade och sträckte på sig, så han har nog sovit den mesta tiden.

I går var vi på hundkurs igen och det gick bra. Han var lite okoncentrerad i slutet när vi skulle träna lite inkallning med störning då det var något framför honom som luktade gott, så han ställde sig upp någon gång och sprang efter mig. Vilket han aldrig brukar göra annars, då han lärt sig att sitta kvar. Men det är bara att fortsätta träna på det. Han sprang åtminstonde inte fram till hundarna som satt en liten bit bort. Så det är ju bra.

Vi skulle vara två och två och göra en färdighetskontroll (typ kolla lite vad hunden kan) innehåller blandannat: Sitta kvar i 30 sekunder, inkallning, passivitet, möte med andra hundar med mera. Det gick bra det mesta utav det. Jobbade med en tjej som har en aussie, hon och jag är nästan jämngamla så vi kom överens om att ta en promenad med hundarna någon dag. Kul med lite nya bekantskaper. Vi tog även sällskap hem från kursen då vi bodde åt samma håll, så Sigge och aussien fick leka lite. Kan säga att där hade inte Sigge mycket att säga till om, Sigge brukar vara den som är snabbast av alla hundar han leker med men här hade han inte en chans. Han blev påsprungen så han rullade runt och slog kullerbyttor såg himla roligt ut, men också lite farligt ut. Men jack russelln är ju en tålig ras, nästan gjord av pansar. haha!

Imorgon eller på Fredag ska vi försöka hitta någon badstrand där Sigge kan få känna lite på vattnet. Ska bli spännande och se om han vågar sig i. Vore roligt att ha en hund som gillar att bada, Algot hatar det ju verkligen. Han är livrädd för sjöar och vattendrag. Hade ju en liten incident när han var liten, då vi var på väg till Dalarna. Då stannade vi vid en liten sjö, Algot var kanske 4-5 månader och jag min dumskalle tar en sten och kastar i vattnet, Algot hoppar i efter och får panik. Jag får panik då jag tror att han inte kunde simma, men det kunde han visst. Sen dess har han varit rädd för vatten, så det är jag som är orsaken, det är ju lite tråkigt att ha det på sitt samvete.

Kände att det blev ett långt blogginlägg så jag får ge mig nu. Lägger in några bilder från när vi var i Varberg i Måndags.

 

Sigge kollar på konstiga fågelskådare.
 
Blomster!



I Varberg på något fågelskådar ställe, Getterön kanske det hette?


Sötaste lilla Algot med den snyggaste stilen, benen rakt bakåt.
Ser lite halv rolig ut faktiskt :-)


Massor med vitsippor


Lilla Algotten bland vitsipporna


1 kommentar:

  1. Så fint det blev med den nya bilden i headern :) Jag trodde nästan du skulle ryka på att jobba idag.

    SvaraRadera